over Sofie
Sofie Stiers

Sofie Stiers

loopbaancoach - trainer

creatief en psychotherapeute

Sofie's kenmerken

 

eerlijk

gevoelig

"recht door zee"

goedlachs

enthousiast

doorzetter

begaan met anderen

zorgzaam

empatisch

Wie is Sofie?

Mama van Mats en

Levenspartner van Wouter

 

 

Ervaringsdeskundige

 

Het is voor mij belangrijk dat de inhoud van mijn werk doorleeft is. Niet zomaar holle woorden maar echtheid en authenticiteit.

Hiernaast ben ik ook ervaringsedeskundige in het zoeken naar werk voor ik zelfstandige werd. :-)

 

Mijn ervaringen van toen helpen me nu onder andere in de loopbaanbegeleidingen.

Hobby's

 

Kookprogramma's kijken

5km joggen

spelen met mijn zoon

lekker eten

bijleren

het online gedeelte van mijn werk

mijn website aanpassen en bijwerken

 

WERKERVARING

 

Komende vanuit een traditionel opleiding Grafische bedrijven en ingenieur technische bedrijfskundige studeerde ik af wetende dat dit een toffe richting was maar niet "dat wat ik nodig had". En dus volgde ik direct dat kleine innerlijke stemmetje dat wou werken met mensen. Ik schoolde me bij tot psychotherapeute, creatief therapeute , coach en counselor in organisatie en counselor in existentieel welzijn. De zoektocht naar wat me echt gelukkig maakte gaf veel werkervaring.

 

Na een 2-tal jaar in de privé maakte ik een carriëreswitch. Ik werkte in loondienst als begeleidster, individuele coach en teamcoach. Dit combineerde ik een tijd (8 jaar) met de functie als creatief- en psychotherapeute in een psycho-therapeutisch centrum verbonden aan een OCMW en mijn therapeutische praktijk.

 

In deze tijd heb ik veel geleerd over alternatieve behandelingswijzen en gaf ik curssusen zoals intuïtieve ontwikkeling, theatahealing en persoonlijke ontwikkeling zowel online als bij het vroegere Arcana als in mijn praktijk. Ik ontving zelfstandigen voor het opbouwen van hun zaak met een creatietraject en hiernaast zag ik oa mensen voor emotionele problemen.

 

Sinds ik zelfstandig werd (2009), wat me de vrijheid en diversiteit geeft die ik nodig heb, geef ik ook cursussen in de sociale sector oa voor Zorg Saam vzw rond zelfreflectie, stress- en burnout, feedback geven, ...

 

De laatste jaren is mijn werk gefocused op stress- en burnout klachten behandelen en voorkomen. Hierbij kwamen ook de loopbaancoachings in samenwerking met Coachingmodus er bij. Ik geef mijn werkervaring graag door aan anderen.

 

In mijn manier van werken wil ik authentiek aanwezig zijn om je zo goed mogelijk verder te helpen.

De online cursussen zijn voor mij belangrijk omdat ze zowel een ondersteuning zijn van de loopbaanbegeleidingen en individuele coachings/therapie maar omdat het veel mensen snel kan verder helpen.

 

 

Ik wil graag een afspraak maken. Klik hier

Ik ben begaan om mensen,

om wat in hun omgaat en hoe ze zich voelen.

Zelf ben ik erg gevoelig en merk vaak dat mensen zich slecht voelen.

Dan wil ik graag helpen, helpen, helpen... door de verschillende jaren heen heb ik hierin een goed evenwicht gevonden.

 

Of het online is, in de praktijk, 1 op 1 of wanneer ik voor een groep sta, iedereen is voor mij belangrijk en verdient een goed antwoord op zijn vraag.

 

Alles wat ik doe in mijn werk, heeft die intentie om mensen echt verder te helpen. Daarom werk ik ook al loopbaancoach, (online)trainer en creatief- en psychotherapeute.

 

Ik hou van een warm contact met cliënten en ook van grafische communicatie. De online cursussen zijn een perfecte mix van mijn passies. Bovendien kunnen door de online cursussen meer mensen echt verder geholpen worden op hun eigen ritme.

 

Hiernaast ben ik mama en wil graag een goede werk/privébalans. Tijd voor mijn gezin en partner is heel belangrijk voor mij.

 

Ook ik heb veel moeten leren over gelukkig worden, mezelf zijn, met mijn gevoeligheid omgaan, met mijn gevoelens omgaan, mezelf leren kennen en het werk vinden dat echt bij me past.

Ik ben trots om te zeggen dat me dit gelukt is. :-) en deze ervaringen wil ik graag doorgeven.

 

Ik weet dat je het zwaar hebt maar ik weet ook dat je situatie kan verbeteren.