Gevoelens… ze zijn er elke dag, in verschillende situaties.

Als je je gevoelens als aangenaam ervaart dan valt het je vaak niet eens op.

Het is pas als je gevoelens pijn gaan doen dat het anders is. Dan denk je terug aan vroeger toen je je beter voelde en wil je hiernaar terug.
Je zou je graag altijd zo voelen.

En dan… dan zijn er momenten dat je weg wil van je gevoel. Dat je je slecht in je vel voelt en geen blijf met jezelf.

Veel mensen willen dan gewoon verder doen of negeren wat er in je omgaat.

Zal het morgen beter zijn?

Toch is het belangrijk om stil te staan bij wat er in je omgaat. Je voelt het niet zomaar en het wil je zeker wat zeggen.

 

Een methode om stil te staan bij je gevoelens en ze te verwerken is tekenen.
Wanneer je je goed en/of slecht voelt, je kan je gevoelens tekenen wanneer je hiervoor nood voelt. Soms is het belangrijk het fijne gevoel te versterken door er een tekening over te maken en soms wil je de onaangename gevoelens verwerken en/of een plaats geven.

 

Deze tekening is een tekening van 2016 met deze tekst van toen: Vandaag tekende ik deze tekening. Dit is het gevoel wat in mij omgaat. Ik voel me gelukkig, voel plezier, genot, stroming. Ik wou dit graag met jullie delen en laten zien. Iedereen die tekent vanuit zijn gevoel zal een andere tekening maken. Ik maak ook elke keer een andere tekening. Nooit zijn er twee gelijk. Ik begin en even later ontstaat er een tekening. Maar ik moet bekennen. In het tekenen van gevoelens ben ik een gevorderd gebruiker. Voor mij helpt het om wat innerlijk in mijn omgaat naar buiten te brengen op een manier die me rust en voldoening geeft. Soms stromen de tekeningen van kwaadheid, frustratie, verdriet in tientallen uit mijn handen tot ik mezelf terug vindt en een gevoel van opluchting, geluk en blijdschap ontstaat.

 

Als je tekent vanuit je gevoel is het belangrijk dat je niet stopt in de emoties maar dat je verder doet tot je een gevoel van verlichting, verwerking ervaart.
Wanneer je tekent en je gevoelens op die manier bestaansrecht geeft is dit reeds een vorm van erkenning. Ze mogen er zijn, niet in een donker hoekje van onze geest maar zichtbaar om er naar te kijken, ze te voelen, ze te verwerken en weer los te laten.

 

Weet dat hoe moeilijk je gevoelens ook zijn, jij meer bent dan enkel die moeilijke gevoelens. www.ylia.beBij de start van elke dag is er de mogelijkheid om een ander gevoel te ervaren. Wanneer we ons lang slecht voelen, vergeten we dat, maar eens als het anders is, beseft je niet meer hoe slecht je je wel niet gevoeld hebt. Geef niet op, doe door. Ga schrijven, tekenen, ervaren, …
Wat ik geloof in je!

 

 

 

 

 

 

En als je jezelf niet geloofd, laat je dan begeleiden.
Wanneer ik mensen begeleid, merk ik dat mensen vaak te lang wachten voor ze in begeleiding komen, zeker als het gaat over pijnlijke gevoelens. Soms denken mensen vaak onterecht dat het wel over gaat maar wordt je er gewoon elke dag gewoon aan.

Het leven is veel mooier dan je denkt.

 

Ben je creatief?

En wil je leven vanuit je gevoel tekenen?

Dat kan je in een 4à5-tal sessies al leren.
Eens als je het kan, dan kan je het thuis gebruiken telkens als je een mindere dag hebt. Laat gerust iets weten als je dat zou willen.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.