Veel mensen met wie ik spreek weten heel goed wat ze niet meer willen in hun job. De ideale job

  1. geen conflicten met collega’s
  2. geen politieke spellekes
  3. oneerlijkheid
  4. gebrek aan opleiding
  5. slechte opleidingen
  6. niet kunnen doorgroeien
  7. zinloos werk
  8. taken uitvoeren waarvan je weet dat het niet nodig is

Weg willen van een job is vaak een slechte raadgever.

De motivatie om van job te veranderen is bij veel mensen “weg van iets willen wat hun stoort” maar de ervaring leert dat dit vaak een slechte motivator is.

Meestal kom je in een situatie terecht waar je meer van hetzelfde ontmoet, juist dat wat je niet meer wil. Je wil zo graag weg dat je vooral hiernaar kijken maar niet ook nadenkt of bevraagd of de functie en werkomgeving waar je solliciteert ook iets voor jou is.

Dus weet je ook hoe je het graag zou willen?

Wat als je aandacht zou geven aan wat je wel zou willen en goed alle onderdelen van je job en werkomgeving zou uitspitten om te ontdekken hoe je wil werken. Hoe je wil dat de interactie is tussen collega’s. Wat men van aanpak heeft van persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien, …

Als ik deze vraag aan mensen stel is het antwoord vaak heel beperkt zoals “dat het goed gaat” maar dat is geen beschrijving van je ideale job. Je moet echt dieper gaan kijken en graven. Tot je heel concreet kan beschrijven wat je effectief wil en hoe dit voelt. (hoofd en hart)

Sollicitatieproces

Weten wat je wel wil, zorgt ervoor dat je gaat zoeken naar een job die hierbij past. Hierbij ga je bij het sollicitatieproces ook sterker in je schoenen staan en gerichte vragen stellen. Dat is nodig om het proces gelijkwaardig aan te gaan. Je bent niet alleen vragende voor een job maar ook zelf aftastend of jij binnen dat bedrijf past.

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.