Antwoorden krijgen in het invullen van testen kan waardevol zijn, focussen
maar antwoorden voelen in jezelf vanuit een dieper weten is super krachtig!

 

Bij “focussen” (E.Gendlin) gaat het er om dat je ruimte in jezelf maakt om te komen tot antwoorden, inzichten, verandering, healing, … Dit gebeurt door een manier van aandacht geven aan je lichaam. Het is gebaseerd op succesvolle therapieën.
Bij loopbaanbegeleiding willen we niet alleen antwoorden maar acties om te komen bij de antwoorden op je loopbaanvragen.

 

Samenwerken

Wanneer je deze 2 combineert, één je loopbaanvraag heel concreet maakt en dan ook gaat luisteren/ruimte maakt voor wat je innerlijk/lichamelijk hierbij voelt, komen er antwoorden. Het zorgt ervoor dat je innerlijk met heel je lijf en hoofd weet en voelt wat juiste stappen en/of keuzes zijn waardoor je weet wat te doen.
Iets wat ook eigen is aan focussen is dat er een shift kan ontstaan. Je innerlijke verandert en er komt een dieper begrijpen.

 

Een voorbeeld focussen

Stel je merkt een probleem op met je mening uiten op de teamvergaderingen.

Je merkt dat je veel stress krijgt wanneer je anderen vlot hun mening hoort zeggen op het werk. En je vindt het moeilijk als je in de avond hierop terug kijkt/piekert…

Omdat je dit wil oplossen, start je loopbaanbegeleiding.

 

Loopbaanvraag: Vrij kunnen spreken op teamvergaderingen.

Heel concreet wordt focussen in dit geval een tool die inzet wordt binnen loopbaangeleiding.
Een tool die is afgestemd op je innerlijk weten.

Natuurlijk vraagt het wat oefeningen om te komen tot een focushouding.

Het is niet zomaar praten over iets. Het is echt contact maken en dat vraag voor sommige mensen wat inspanning en voor anderen gaat het vanzelf.

Dus wanneer je gaat focussen merk je bijvoorbeeld dat je bang bent om vrij te spreken omdat je dat nooit geleerd hebt. Vroeger als kind is je aangeleerd om te zwijgen.
Door hierbij verder stil te staan ontdek je dat je dit eigenlijk wel kan, en voel je je mogelijkheden op dit vlak. Nadien heb je vanzelf meer zelfvertrouwen in het spreken omdat je hebt gevoeld wat je potentieel is. Binnen loopbaanbegeleiding gaan we dan actiegericht kijken hoe we deze inzichten kunnen toepassen in een werkcontext.

Natuurlijk loopt het niet altijd zo en is het veel ruimer dan ik hier schrijf. Maar dat is een mogelijkheid.

Heb je vragen: mail gerust sofiestiers@ylia.be of via contactformulier

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.